- Kia Venga saab 2015. aastal oma viiendaks sünnipäevaks uudse välimuse
- Väike-MPV uus nägu ja elegantne salong
- Valikute seas nüüd ka integreeritud 7-tolline navigatsiooniekraan
- Uus ja täiustatud Venga jõuab Euroopas müügile 2015. aasta alguses

Viis aastat pärast Kia Venga turule tulekut tutvustab Kia 2. oktoobril 2014. aasta Pariisi autonäitusel oma populaarse väike-MPV uuendatud mudelit. Sellel värskel mudelil on uue välimusega esi- ja tagaosa, elegantsem salong, uued valuveljed ning suurem valik lisavarustust.

„Aastal 2009 lõi Kia Venga läbi oma stiilse välimusega sõidukisegmendis, mida sel ajal ei peetud kuigi tähelepanuväärseks. Lisaks paljude mainekate disainiauhindade võitmisele on Venga teinud võimalikuks ka selle, et rahuldustpakkuv ja meeleolukas sõidukogemus oleks kättesaadav ka neile, kelle elustiiliga sobib kompaktne MPV,” kommenteeris Kia Motors Europe’i peatootmisjuht Michael Cole.

„2015. aasta Kia Venga on jätkuvalt tarbijate ootustele vastates praktiline, mitmekülgne ja usaldusväärne, kuid selle veidi värskendatud välimus aitab kahtlemata meie väike-MPV-de edule kaasa ka järgnevatel aastatel,” lisas Cole.

Kia Euroopa disainimeeskond Frankfurdis on andnud Vengale suurema, „tiigrinina” meenutava eesmise iluvõre koos ümberpaigutatud eraldiasetseva Kia embleemiga ning uue alumise iluvõre, kus on kombineeritud udutuled ja LED-päevatuled. Tagaosas ühendab samuti LED-lampidega varustatud tuledegruppe horisontaalne kroomriba. Saadaval on ka suuremad (16- ja 17-tollised) uue kujundusega valuveljed.

Uuendatud Venga salongis on tumedamad metallist dekoratiivliistud kombineeritud erksavärviliste detailidega ja kahe erineva uue istmeviimistluse ja uue keskpaneeliga, mis üheskoos muudavad salongi ilme senisest veelgi kvaliteetsemaks. Lisavarustuses on nüüd roolisoojendus külmadeks hommikuteks ja uue põlvkonna Kia audiovisuaalne navigatsioonisüsteem (AVN) koos 7-tollise ekraani, tahavaatekaamera ning varasemast kiirema protsessori ja marsruudi arvutamise funktsiooniga (süsteem saadaval olenevalt turust).

Uus 4-meetrine Venga on säilitanud originaalmudeli teljevahe, mis on omas klassis ebatavaliselt pikk (2615 mm) ning salongiruumi avardava 1600 mm kõrguse katusejoone. Nutikas pakend tagab ka selle, et Venga salongiruum on võrreldav paljude suuremate, C-segmendi sõidukitega, ent selle jalajälg kuulub B-segmenti. Kõik mudelid on varustatud 130 mm võrra edasi-tagasi nihutatava ja suhtes 60 : 40 langetatava tagaistmega, mille saab lasta ka alla otse autopõhjale, et tekitada sõidukile mitmekülgne ja avar pagasiruum.

Olenevalt konkreetsest turust pakutakse 2015. aasta Vengat kuni kuue 1,4-liitrise ja 1,6-liitrise bensiini- või diiselmootoriga, mille 77 hj kuni 128 hj kantakse esiratastele üle viie- või kuuekäigulise manuaalkastiga või neljakäigulise automaatkäigukastiga.

Kõik Venga seeria mootorid on saadaval ka koos Kia intelligentse käivitus- ja seiskamissüsteemiga (ISG) ja vastavad Euro 5 heitmestandarditele. ISG-ga mudelite CO2-näitaja on kõigest 114 g/km (1,4-liitrise U2 diiselmootoriga mudelid).

Stiilne ja ruumikas Kia Venga, mis on disainitud, välja töötatud ja toodetud Euroopas ja Euroopa klientidele, on olnud Korea kaubamärgi üliedukas toode juba alates oma turule toomisest 2009. aasta lõpus, ning seda on praeguseks müüdud rohkem kui 150 000 üksust, neist Euroopa klientidele 2013. aastal 29 000.

Uuenenud Venga, mida toodetakse ainult Kia Žilina tehases Slovakkias, jõuab kõikjal Euroopas eeldatavasti müügile 2015. aasta alguses, saadavus eri riikides otsustatakse kohalikult.