Kia Sportage saavutas Saksamaal J.D. Power 2014 poolt läbi viidud autoomanike rahulolu uuringus kõrgeima tunnustuse kompakt SUV kategoorias. Uuring järjestab pingeritta Saksamaal müüdavad autod ja autotootjad juhi rahulolu alusel ning Kia saavutas esikümnes oleva positsiooni sellel aastal esmakordselt.

Väga põhjalikus internetiuuringus osales enam kui 18 000 autojuhti et kaardistada rahulolu oma autoga. Juhtidel paluti hinnata oma auto kvaliteeti, usaldusväärsust, atraktiivsust ja jooksvaid kulusid. Sportage saavutas juhi rahululu tulemuseks kõrged 83,6% ja oli sellega kompakt SUV kategoorias kõrgeima tulemusega mudel ning üldises pingereas kuues kõige kõrgema rahuloluga automudel. Kia cee'd jäi 81,3% kompaktautode kategoorias teisele kohale, Kia Rio 77,4% väikeautode kategoorias kolmandale kohale ja Kia Venga väike MPV'de kategoorias 77,4% neljandale kohale.

Üldises tootjate pingereas tõusis Kia eelmise aasta seisuga viie koha võrra 10 kohale. Arvestades ka üleeelmise aasta tõusu kahe koha võrra võib öelda, et Kia on näidanud usalduse ja tunnustuse kasvu juhtide seas mis omakorda tõestab brändiga rahulolu taset.

Kia Motors Euroopa turundusdirektor Artur Martins kommenteeris antud tulemusi järgnevalt: "J.D. Power uuring annab võimaluse juhtidel hinnata kui rahul nad on autoga millega igapäevaselt sõidavad. Kia Sportage on olnud äärmiselt populaarne auto alates hetkest mil ta müügile jõudis ja antud uuringu tulemused näitavad selle mudeli kvaliteeti ja klientide rahulolu pikemas perspektiivis."

Sportage on Kia enaim müüdud mudel Euroopas (2013 aastal müüdi Euroopas 89 553 autot). Baltikumis müüdi 2013 aastal kokku 958 Sportaget. Kia Sportage't toodetakse Kia Slovakkias asuvas Žilina tehases ning auto sai 2014 aasta alguses värskema välimuse ja mitmeid tehnoloogilisi täiendusi.